1Kanal tedavisi sonrası ağrı yaşar mıyım?
İşlem sonrası genellikle ağrısız olmakla birlikte akut seyreden bir tabloda operasyon sonrasi hafif-orta düzeyde ağrı, çiğneme esnasında acı hissi olabilmektedir. Nadir de olsa şiddetlenen durumlarda hekime derhal haber verilmelidir.
2Kanal tedavisi olan dişin ömrü ne kadardır?
Yapılan tedavinin başarısında dolayısıyla dişin ömründe en belirleyici faktör hastanin tedavi ici geç kalmamış olması ve ağız bakımının kalitesidir . Tedavi öncesi dişteki harabiyet ve enfeksiyonun düzeyi ne kadar az ise başarı oranı o denli artmaktadır.
320 yas dişlerine kanal tedavisi yapılmalı mı?
20 yaş dişlerinin diğer dişlerden bir farkı yoktur. Çekim endikasyonu olmayan her diş gibi onlara da kanal tedavisi uygulanır.
4Dişimde çürük yok neden kanal tedavisi yapılması gerekiyor?
Kaplama/köprü gibi restorasyonların hazırlık aşaması öncesinde şiddetli hassasiyet riski var ise, çürük olmasa dahi şiddetli hassasiyete neden olan mikroçatlaklar, kole hassasiyeti gibi durumlarda, bruksizme (diş gıcırdatma) bağlı pulpa dejenerasyonunda kanal tedavileri uygulanması gerekmektedir.
5Kanal tedavisinde dişin sinirleri yakılır mı?
Hayır. Dişin sinirlerinin yakılması söz konusu değildir. Damar sinir paketi uzaklaştırıldıktan sonra dezenfeksiyon yapılır.
6Tedavi sonrası kaplama şart mı?
Dişin kron harabiyetine bağlı olarak kaplama, onley, kompozit dolgu gibi seçeneklerden birine karar verilir. Kaplama şart değildir.
7Kanal tedavisi olmama rağmen soğuk hassasiyetim neden devam ediyor?
Kanal tedavisi olan diş termal uyaranlara karşı duyarsızdır. Komşu dişlerde diş eti çekilmesi veya çürük varlığı araştırılmalıdır.
8Kanal tedavisi sonrası diş rengim değişir mi?
Genellikle ön bölge dişlerde nadir de olsa karşılaşılan bir sorundur. Tedavi gören dişte yeni çürük oluşumu veya mine çatlakları dişte renklenmeye neden olabilir. Beyazlatma tedavisi ile eski rengi kazanılabilir.